HomeProjecten Kantoorpand Place Vendôme

Kantoorpand Place Vendôme

Zwolle

Place Vendôme is gelegen in het kantoren- en bedrijvenpark Oosterenk/ Watersteeg te Zwolle. Een groene, landschappelijke en hoogwaardige inrichting van het openbare gebied moet de sfeer bepalen. Op sculpturale wijze is het gebouw "Place Vendôme" op de hoeken opengesneden en ligt het als een object in dit landschap.

 

 

Ligging

De open hoeken van het project bieden een functionele, ruimtelijke en visuele verbinding tussen het groene landschap en het binnenhof. De naar voren en naar achteren hellende betongevels - de snijvlakken - kaderen de diagonale zichtlijn tussen de gebouwen naar het groene binnenterrein. De snijvlakken geven het gebouw ook een karakteristiek uiterlijk en markeren op duidelijke wijze de toegangen naar de eigen wereld van de binnenruimte. De toegangen van de kantoren zijn gelegen aan dit binnenhof.

Gevel

De glazen binnen- en buitengevels van de twee volumes worden gecontrasteerd door de gepolijste rode betongevels van de snijvlakken. De constructieve gevellaag is losgekoppeld van de klimaat scheidende laag; plastisch gevormde witte betonelementen kenmerken de draagconstructie. De gelaagde opbouw van de gevel zorgt voor een beleving van het gebouw die overdag en 's nachts varieert. Door de reflecties van het glas oogt het gebouw overdag als een glazen object, terwijl in het donker de plastische vorm van de dragende constructie het beeld bepaalt.

Parkeergarage

Onder Place Vendôme bevindt zich een eigen parkeergarage. Hierin bevinden zich 221 parkeerplaatsen. Er is ook een rijwielstalling aanwezig. De parkeergarage is alleen bestemd voor gebruikers van Place Vendôme. De parkeernorm is 1:65 (1 plaats per 65 m²).

Feiten & cijfers

Meer weten over dit project?

Contact J. Schotman (Johan) »

Gerelateerde projecten

Alle projecten
+