icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Maatschappij

Wessels Rijssen legt haar verantwoording af aan de maatschappij. Wij maken in onze bedrijfsvoering beslissingen en afwegingen tussen de verschillende maatschappelijke en economische effecten van onze operaties. Elke bedrijfsbeslissing heeft immers invloed op de stakeholders (belanghebbenden) van een bedrijf. Dat kunnen medewerkers of klanten zijn, maar bijvoorbeeld ook omwonenden, leveranciers, investeerders en ook ‘de maatschappij’ in algemene zin.

zwaluwstaarten

Stichting Zwaluwstaarten

Stichting Zwaluwstaarten zet zich in voor kennismaken met techniek voor de basisschoolleerlingen in Twente. Zij hebben een prachtige serie techniek-leskisten ontwikkeld, voor de leerlingen van groep 1 tot en met groep 8. Het doel van deze lesmethode is om leerlingen ervaring te laten opdoen met materialen, gereedschappen, technische principes en met zichzelf. Ze krijgen zo de mogelijkheid om te ontdekken waar hun eventuele kwaliteiten en interesses liggen en waar niet. De leerlingen worden al op jonge leeftijd in aanraking gebracht met techniek en zo kunnen zij zich in hun verdere loopbaan ontwikkelen tot ware technici.

volandis

Volandis

Op 1 juli 2016 is het nieuwe kennis- en adviescentrum Volandis gestart. Volandis is het resultaat van het cao-akkoord Bouw & Infra. Sociale partners willen een integrale aanpak als het gaat om gezond, veilig werk en de 
                                               ontwikkeling van werknemers.

bouwgilde1

Bouwgilde

Wij werken samen met 'Bouwgilde'. Dit is een samenwerking tussen CSG Reggesteyn, ROC van Twente en Bouwmensen Twente/Rijssen. Het is de plaats waar we werken aan bouwtalenten. Bouwgilde is het startpunt voor een toffe baan! Binnen Bouwgilde werken onderwijs, bedrijfsleven en overheid samen. Deze insteek is anders dan dat van een traditionele bouwschool.

bouwmensen

Bouwmensen

Bouwmensen-Twente-Rijssen, is een vereniging waarbij 75 bouwondernemingen uit de gemeenten Rijssen/Holten, Hellendoorn, Wierden en Hof van Twente zijn aangesloten. Zij neemt ieder jaar opnieuw een groep VMBO schoolverlaters in dienst. De nieuwbakken werknemers krijgen allemaal een opleiding tot timmerman of metselaar. Later zijn ook andere opleidingen, zoals uitvoerder en restauratie mogelijk.