icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Veiligheid

Bij Wessels Rijssen doen we geen concessies aan veiligheid. Het is verweven met ons dagelijks handelen. Dat ons veiligheidsbeleid VCA-gecertificeerd is en voldoet aan de Arbo-wetgeving vinden wij niet voldoende. Geen ongevallen, daar gaat het ons om. Opleiden, coaching ‘on the job’, inzetten van veiligheidsfunctionarissen, evalueren, vastleggen van verbeterpunten. We doen er alles aan om ons beleid continu te verbeteren en onze doelstelling ‘veilig’ te stellen.

waveklein

Wees Alert! Veiligheid Eerst! (WAVE)

Veiligheid. In alles wat Wessels Rijssen doet, staat dat gegeven bovenaan. Al onze medewerkers zijn zich bewust van de risico's die het werk met zich meebrengt. Daarom heeft Wessels Rijssen veiligheidswaarden en -regels opgesteld. Veiligheid moet voortdurend in ons bewustzijn zitten. Het is meer dan het volgen van een aantal regels, het is een manier van werken.

Veiligheidswaarden

De veiligheidswaarden vormen de basis voor het veiligheidsprogramma WAVE. Bij al onze werkzaamheden gelden altijd deze WAVE veiligheidswaarden:

  

Consequent  Veiligheid is onderdeel van alles wat wij doen 
Verantwoordelijk   Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen veiligheid en die van anderen
Leerbereid Ik wil leren van ongevallen en bijna-ongevallen
Open Ik spreek anderen aan op onveilig gedrag en veiligheid
Actie Ik stop onveilig werk; zo nodig leg ik het werk stil
Respect Ik accepteer dat ik aangesproken word op veiligheid
Eerlijk Ik meld alle ongevallen en bijna-ongevallen

 

vca2

VCA**

VCA staat voor Veiligheid Checklist Aannemers. Aspecten op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu (VGM) worden in een zeer complete vragenlijst uitgewerkt. Deze lijst doet dienst als doorlichtings- en screeningssysteem voor bedrijven die werkzaamheden verrichten voor derden. De twee sterren geven aan dat het hier gaat om het algemene (hoogste) niveau van goedkeuring.