icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 21 april 2017

Bouw woontoren van Seijpesteinkade Utrecht feestelijk van start

Wethouder Victor Everhardt heeft het feestelijke startschot gegeven voor de bouw van het project Van Sijpesteijnkade (Westflank Noord) in het stationsgebied van Utrecht. Het betreft een woontoren met 266 appartementen in het vrijesectorhuursegment. De woningen zijn aangekocht door Amvest Investment Management en worden opgenomen in de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund). Het project is een ontwikkeling van Wessels Zeist, Wessels Rijssen (beide onderdeel van VolkerWessels) en Porten Development.

naamloos.png

Monument

Op basis van het stedenbouwkundig ontwerp van Group A heeft OZ Architecten een 90 meter hoge woontoren ontworpen. De appartementen, die in grootte variëren van 44 tot 78 m² woonoppervlak, bevinden zich op de tweede tot en met de 29ste verdieping. Bijzonder is dat het monument aan de Van Sijpesteijnkade integraal is opgenomen in het ontwerp. In de plint en in het monument komen commerciële ruimtes. Wessels Zeist en Wessels Rijssen zijn verantwoordelijk voor de realisatie van de woontoren.

09.jpg

Landmark

De compacte stadsappartementen voorzien in de grote behoefte naar een type woning waar veel vraag naar is en bijzonder weinig aanbod. De middeldure huurwoningen zijn met name bedoeld voor young professionals en mensen die willen genieten van het leven in de stad. Het gebouw, goed gesitueerd naast het Centraal Station midden in het centrum van Utrecht, wordt een nieuwe landmark. Naar verwachting wordt de woontoren in het vierde kwartaal van 2018 opgeleverd.

Kade

Het project is onderdeel van een grootschalige transformatie van het gehele stationsgebied van Utrecht. De Leidsche Rijn wordt in ere hersteld waardoor de Van Sijpesteijnkade weer een echte kade wordt.