icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 12 juni 2015

Diploma Bouwgilde biedt perspectief

De tijd dat een diploma geen enkele baangarantie biedt, is voorbij. Steeds meer bedrijven nemen weer personeel aan. En dan bij voorkeur op hun eigen loonlijst en niet via een tijdelijk dienstverband. Bouwbedrijf Wessels uit Rijssen is een mooi voorbeeld.    

'We zijn erg blij dat we weer een aantal jonge gediplomeerde bouwprofessionals aan ons personeelsbestand hebben toegevoegd', zegt directeur Johan Schotman.

 

Vorige week hebben Bjorn Baan, Michel Bruggink, Hilco Koekkoek en Nick Lammers hun opleiding timmerman op niveau 3 afgerond. 'Deze jongens hebben vier jaar lang hun stage gelopen bij ons bedrijf. We hechten veel waarde aan eigen opgeleid personeel', zegt Henk ter Denge, personeelsfunctionaris van Bouwbedrijf Wessels. 'Jaren lang konden wij en onze collega-bouwbedrijven geen gediplomeerde leerlingen aannemen vanwege de economische malaise in de bouw'.

Ook volgens Bouwmensen Twente lijkt daar een eind aan te komen. 'Bouwbedrijf Wessels is niet het enige bedrijf dat weer zelf leerlingen aanneemt. Bijna alle leerlingen die dit schooljaar hun opleiding afronden, krijgen een arbeidsovereenkomst van hun stage bedrijf. Ze hoeven zich niet meer, zoals de laatste jaren gebruikelijk was, te melden bij een uitzend- of detacheringsbureau', zegt Mini ten Berge, studentenbegeleider van Bouwmensen Twente.

 

Meer zekerheid

Ook de geslaagde leerlingen zelf zijn erg blij met hun aanstelling bij bouwbedrijf Wessels. 'Het geeft toch wat meer zekerheid, dan dat je via een uitzendbureau werkt', zegt Bjorn Baan. En ook Michel Bruggink is erg tevreden. Hij heeft inmiddels een eigen huishouden, waar ook de kachel moet branden. Nick Lammers is met de vervolgopleiding assistent uitvoerder gestart, hij krijgt van Wessels de kans om zich te bewijzen.

 

Aanmeldingen

Ben jij ook in het bezit van een vmbo diploma-basis, kader of hoger? En ben je gemotiveerd om een opleiding in de bouw te starten? In week 26 en 27 biedt Bouwgilde leerlingen de kans om zich te oriënteren op bouwberoepen in het praktijkcentrum aan de Reggesingel. Tevens kun je in deze weken kosteloos je VCA diploma behalen. Leerlingen die een opleiding willen starten in de bouw kunnen zich aanmelden via info@bouwgilde.nu.

 

Bjorn, Michel, Hilco en Nick in de nieuwe bedrijfskleding van Bouwbedrijf Wessels Rijssen bv