icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Historie

Bouwbedrijf Wessels Rijssen bv, met als handelsnaam Wessels Rijssen, is in 1933 opgericht aan de Rozengaarde 34 in Rijssen. De timmerman A. Wessels besloot om ondernemer te worden en voor zichzelf te beginnen. In de beginperiode was hij vooral gespecialiseerd in timmerwerkzaamheden, totdat zijn oom de startende ondernemer de opdracht gaf om aan de Markeloseweg in Rijssen een woonhuis te bouwen.

oudste kantoren.jpg

De weg naar de huidige situatie

In 1936 verhuisde het bedrijf naar de Tabaksgaarden 41 in Rijssen. De onderneming was aan het groeien en de huisvesting van het bedrijf werd opnieuw te klein.  Dat leidde in 1960 tot de uitbreiding van de timmerwerkplaats. Kort daarna kwam een nieuwe generatie Wessels in het bedrijf. Het was de eerste stap naar een groot, veelzijdig aannemersbedrijf. In het jaar 1966 kreeg D. Wessels de dagelijkse leiding over het bedrijf. Op dat moment telde de onderneming twintig werknemers. D. Wessels wist veel klussen aan te trekken, voornamelijk in de woningbouw.

De groei van de onderneming leidde in 1968 tot een werknemersaantal van rond de zestig.  Met de heer D. Wessels als algemeen directeur, leidde dat in 1970 opnieuw tot een verhuizing naar het huidige pand van Wessels Rijssen op het Rijssense industrieterrein "De Mors". Dit pand werd in 1982 nog eens grondig uitgebreid met nieuwe kantoren en in 2008 volledig gerenoveerd.

Tot op de dag van vandaag voert Wessels Rijssen bouwopdrachten uit door heel Nederland. Projecten die variëren van grote kantoorpanden tot aan gespecialiseerde woningbouw. Onze no-nonsense mentaliteit, platte organisatiestructuur en manier van werken maakt dat we een gezond bedrijf zijn en in de toekomst zullen blijven. Dankzij deze filosofie heeft het bedrijf in de loop der jaren een uitstekende naam ontwikkeld. Dit is vooral te danken aan de gezamenlijke inzet van alle medewerk(st)ers.