icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

200 appartementen Beneluxlaan Utrecht

Namens vastgoedbelegger Altera en Beneluxlaan Utrecht CV bouwen wij een appartementencomplex van 200 huurappartementen voor het middel dure segment aan de Beneluxlaan in Utrecht.

200 appartementen Beneluxlaan Utrecht

Het gebouw zal bestaan uit 78 driekamer en 122 tweekamer appartementen, variërend in omvang van 53 m² tot 84 m². Daarnaast zal in het gebouw circa 600 m² commerciële ruimte, 87 parkeerplaatsen en 667 fietsparkeerplaatsen worden gebouwd.   

Duurzaamheid

Het gebouw zal worden voorzien van zonnepanelen, het EQw systeem. Het EQw systeem is een collectieve installatie die met een in het gebouw centraal opgestelde energiecentrale warmte en koude levert aan woningen en commercieel vastgoed. Ten behoeve van het reduceren van hittestress en wateroverlast zorgt een retentie met een groendak voor de waterbuffering en bevordering van de biodiversiteit in de stad.

Betaalbare woningen in de stad

Utrecht heeft een sterke woningmarkt en behoort tot de G5-steden. Utrecht wil de groei faciliteren door het leidend principe van gezonde verstedelijking. Betaalbaar wonen voor een diversiteit aan huishoudens is daarbij één van de aandachtspunten. De Woonvisie 2019 en Ruimtelijke Strategie Utrecht (RSU) sluiten hierbij aan: passend en betaalbaar kunnen wonen zijn hierin belangrijke doelstellingen. Middenhuur is hierin een categorie die van belang is voor de doelgroepen als net afgestudeerden, jonge huishoudens die instromen op de woningmarkt en ouderen.

Locatie

De projectlocatie ligt op de hoek van de Beneluxlaan en de Vasco da Gammalaan in Utrecht. De start van de eerste werkzaamheden staan gepland voor augustus 2022.

Contactpersoon
J. Wijnberg (Jordy)
Projectleider
jwijnberg@volkerwessels.com