icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Het Rozet, dat door architectenbureau Neutelings-Riedijk is ontworpen, is de krachtenbundeling van de Bibliotheek Arnhem, Het Gelders Archief, Historisch Museum Arnhem, Volksuniversiteit Arnhem, het Kunstbedrijf van kunst en cultuur Arnhem en enkele creatieve opleidingen van RijnIJssel.

Opdrachtgever
Gemeente Arnhem
Architect
Neutelings Riedijk
Vloeroppervlak
12.000 m²

Opbouw

Het Rozet is georganiseerd rond een trapsgewijs omhoog lopende binnenstraat. Aan deze publieke galerij, die dankzij het glas van buitenaf zichtbaar is, bevinden zich verder functies als leesruimtes, expositieplekken en een cafetaria. Een soort "kastenwand", een etalage voor de activiteiten in het gebouw, fungeert als ruggengraat van het gebouw. De grote, open verdiepingsvloeren rondom deze kastenwand kunnen op een flexibele wijze worden ingedeeld. De route naar de top eindigt in een auditorium met panoramisch dakterras, dat uitkijkt over de stad en de Rijnvallei. Presentaties, debatten, optredens en tentoonstellingen maken Het Rozet tot een levendig centrum.

Locatie

Het Rozet ligt tussen de Oude Oeverstraat en de Nieuwe Oeverstraat. Daar waar eerder een braakliggend, driehoeksvormig terrein lag. Het Rozet grenst daarmee aan de Arnhemse historische kelders, waarmee een ondergrondse verbinding is gemaakt.

Gerelateerd project:

Bartok
Contactpersonen
J. Knoot (John)
Directeur
jknoot@volkerwessels.com
J. Koenderink (Johan)
Directeur
jkoenderink@volkerwessels.com