HomeProjecten Cultureel centrum Het Rozet

Cultureel centrum Het Rozet

Arnhem

Het Rozet, dat door architectenbureau Neutelings-Riedijk is ontworpen, is de krachtenbundeling van de Bibliotheek Arnhem, Het Gelders Archief, Historisch Museum Arnhem, Volksuniversiteit Arnhem, het Kunstbedrijf van kunst en cultuur Arnhem en enkele creatieve opleidingen van RijnIJssel.

Opbouw

Het Rozet is georganiseerd rond een trapsgewijs omhoog lopende binnenstraat. Aan deze publieke galerij, die dankzij het glas van buitenaf zichtbaar is, bevinden zich verder functies als leesruimtes, expositieplekken en een cafetaria. Een soort "kastenwand", een etalage voor de activiteiten in het gebouw, fungeert als ruggengraat van het gebouw. De grote, open verdiepingsvloeren rondom deze kastenwand kunnen op een flexibele wijze worden ingedeeld. De route naar de top eindigt in een auditorium met panoramisch dakterras, dat uitkijkt over de stad en de Rijnvallei. Presentaties, debatten, optredens en tentoonstellingen maken Het Rozet tot een levendig centrum.

Locatie

Het Rozet ligt tussen de Oude Oeverstraat en de Nieuwe Oeverstraat. Daar waar eerder een braakliggend, driehoeksvormig terrein lag. Het Rozet grenst daarmee aan de Arnhemse historische kelders, waarmee een ondergrondse verbinding is gemaakt.

Contactpersonen

J. Knoot (John) Technisch directeur Neem contact op

J. Koenderink (Johan) Projectleider Neem contact op

Feiten & cijfers

Meer weten over dit project?

Contact J. Knoot (John) »

Gerelateerde projecten

Alle projecten
+