icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Rijssen

Kantoorpand Reggefiber

Voor glasvezelbedrijf Reggefiber is in Rijssen het nieuwe hoofdkantoor gerealiseerd.

Opdrachtgever
Reggefiber
Architect
Architectenbureau Ritzen
Vloeroppervlak
3.300 m²

Bouwstijl

Voor het nieuwe hoofdkantoor van glasvezelbedrijf Reggefiber koos de architect voor ronde vormen. In plattegrond vormt het kantoor een halve cirkel. Daarbinnen ligt een atrium dat eveneens een halve cirkel vormt. Over die plattegrond heen zijn twaalf grote gebogen spanten geplaatst, die bij elkaar komen in het middelpunt van de cirkel. In dat middelpunt zelf staat een rond gebouwtje dat fungeert als hoofdentree. Buiten worden de cirkels in plattegrond afgemaakt middels een vijver en bordes.

Spanten

Gebogen spanten over een ronde plattegrond leveren een dubbelgekromd dak op.
Op het kantoordeel is het dakvlak niet gesegmenteerd, maar daadwerkelijk in een dubbele kromming uitgevoerd. Dat is gedaan door gebogen gordingen tussen de spanten aan te brengen. Langs de atriumgevel zijn de gordingen hol. Langs de buitengevel - waar het dak afloopt naar achteren - zijn de gordingen bol. Over deze dubbelgekromde houtconstructie is een houten beplating aangebracht. Aan de binnenzijde blijven de houten spanten, gordingen en beplating in het zicht. Daaronder zijn klimaateilanden aangebracht voor verwarming, koeling en verlichting.

Atrium

Ter plaatse van het atrium is gekozen voor een glasdak. Dit ligt op aluminium profielen tussen de houten spanten in. Over de spanten heen zijn zinken goten aangebracht, waarlangs het kantoordak afwatert naar het middelpunt. Tussen het atrium en het ronde entreegebouw is een gootconstructie ontworpen, die middels pluvia-systemen binnendoor afwatert naar de vijver.

Gerelateerd project:

Hoofdkantoor VolkerWessels
Contactpersoon
J. Knoot (John)
Technisch Directeur
jknoot@volkerwessels.com