icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Amsterdam

Kantorencomplex Diana & Vesta

Op het kantorencomplex in Amsterdam Zuidoost hebben wij de kantoren Diana & Vesta gebouwd.  

Opdrachtgever
Eurocommerce
Architect
KCAP Architects&Planners
Vloeroppervlak
Diana 12.219 m²
Vloeroppervlak
Vesta 11.842 m²

Object & ligging

De gebouwen Diana & Vesta maken deel uit van het prestigieuze complex Plaza Arena in Kantorenpark Zuidoost te Amsterdam. Deze locatie is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de meest gewilde kantoorlocaties in de Amsterdamse regio. Dit is mede te danken aan de aanwezigheid van de Amsterdam Arena, Arena winkelboulevard, Heineken Music Hall en de Amsterdamse Poort.

De 2 gebouwen zijn op de 6e verdieping verbonden door een ‘kantoorbrug' welke over de weg heen loopt. Het complex is een ontwerp van prof.ir. K.W. Christiaanse van KCAP te Rotterdam.

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid met de auto is optimaal door haar ligging, centraal tussen de knooppunten van de A1- Amsterdam-Amersfoort, A2- Amsterdam-Utrecht, de Ringweg van Amsterdam A10 en de A9. Op loopafstand ligt het gecombineerde metro- en NS station Amsterdam Bijlmer, dat onlangs geheel is vernieuwd. Dit intercity station heeft rechtstreekse verbindingen met Amsterdam Centrum, Utrecht en Rotterdam.

Bouwwijze

Het geheel is opgetrokken uit prefab kolommen en balken met daartussen kanaalplaatvloeren. De verbinding tussen Diana en Vesta is gemaakt door middel van 4 enorme stalen vakwerkspanten van 32 meter lang en 13 meter hoog. De gevel, met een oppervlak van 17.000 m², is uitgevoerd als elementen gevel.

Gerelateerd: Kantoorpand Het Gelders Huis