icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Almere

Kantorencomplex L'Hermitage

L'Hermitage bestaat uit drie kantorencomplexen en hebben in het totaal een oppervlakte van maar liefst 100.000 m², hetgeen overeenkomt met een werkbare ruimte van dertien voetbalvelden.

Opdrachtgever
Eurocommerce
Architect
Dam & Partners Architecten Amsterdam
Constructeur
ABT Adviseurs in Bouwtechniek Velp
Vloeroppervlak Carlton
37.000 m²
Vloeroppervlak Martinez
24.000 m²

In de voet van de gebouwen zijn diverse publieke voorzieningen, zoals (bedrijfs-) restaurants, cafés, een kantoorboekhandel, vergadercentra, etc. De lobby's van de gebouwen lopen door in het park, waar ze uitmonden in een terras.

De begane grond is hierdoor een levendige en toegankelijke overgang tussen station en park.

Wessels Rijssen heeft samen met Te Pas Bouw de bouw van de kantoorgebouwen Carlton en Martinez voor hun rekening genomen. Nog onbekend is wie de toren Majestic bouwt. De parkeergarage onder het complex is gerealiseerd door bouwbedrijf Visser & Smit Bouw.

De hoogste van L'Hermitage is gebouw "Carlton". Dit gebouw wordt tevens als WTC (World Trade Centre) gebruikt. Het gebouw heeft 32 verdiepingen, is 120 meter hoog en heeft een oppervlakte van 37.000 m2. Het middelste gebouw van "L'hermitage", 'Martinez', is tevens het laagste. Met 22 verdiepingen is de toren 70 meter hoog en heeft een oppervlakte van 24.000 m2.

Gerelateerd project:

Kantorencomplex Diana & Vesta