icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Stationsstraat 13, 6512 AB Nijmegen

Metterswane Nijmegen

Nijmegen heeft als oudste stad van Nederland een aantal belangrijke ijkpunten, van Belvedère tot de Stevenskerk. Het ‘Nieuwe Metterswane’ wordt één van de nieuwe herkenningspunten en markeert de route tussen station en de historische binnenstad.

foto 2 c.JPG

Onlangs zijn we in combinatie met Veluwezoom Verkerk gestart met het project Metterswane in Nijmegen.

Het 'Nieuwe Metterswane' wordt een getrapt complex van 23 etages met een twee laags ondergrondse parkeergarage, kantoren, horeca, een stadssupermarkt en appartementen.

De verschillende hoogtes van het 'Nieuwe Metterswane' gaan het vernieuwde poppodium Doornroosjes en de Nimbustoren met elkaar verbinden en zorgt hiermee voor een aantrekkelijke toevoeging aan het stationsgebied van Nijmegen.

 

 

Opdrachtgever:
Konder Wessels Projecten
Architect:
BARCODE Architects
Realisatie:
Veluwezoom Verkerk Bouw en Wessels Rijssen
foto 9 c.JPG

In het stationsgebied van Nijmegen komen dagelijks zo'n 50.000 reizigers en 30.000 busreizigers. Daarmee is het een belangrijke plek in de stad.

Het juist mengen van economische activiteiten met wonen zorgt voor een levendig stationsplein waar mensen graag verblijven. Het 'Nieuwe Metterswane' biedt daar het antwoord op.

De werkfuncties zorgen voor activiteit overdag, terwijl de woonfunctie ervoor zorgt dat het gebied ook 's avonds niet verlaten is.

Het project past daarmee in de ambitie van de gemeente Nijmegen om de entree tot de stad vanuit het treinstation aantrekkelijker te maken. 

foto 8 a.JPG

In totaal komen er in het 'Nieuwe Metterswane' 276 appartementen, onderverdeeld in sociale huur, midden huur en vrije sector koopappartementen. Circa 1600 m2 aan commerciële functies, 2000 m2 aan kantoorruimte. Ook wordt het gebouw voorzien van groene daken en een duurzaam energiesysteem en komen er parkeerplekken voor deelauto's.

Talis en DW Property zijn straks verantwoordelijk voor de verhuur van de appartementen.

Meer informatie over 'Het Nieuwe Metterswane' vind je op www.metterwane.nl
Contactpersoon
J. Wieland (Joost)
Projectleider
joostwieland@volkerwessels.com