icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Hardenberg

MooiVechte

In een unieke woonomgeving, op de grens van natuur en stad, direct aan de Vecht en nabij het centrum van Hardenberg hebben wij 2 woontorens met appartementen gerealiseerd.

Opdrachtgever
DLH Ontwikkeling Zwolle

2 woontorens

Met de bouw van de 2 woontorens langs de Vecht is een unieke, moderne en uiterst comfortabele woonlocatie gecreëerd op een fantastische plek. De organisatie is eenvoudig, twee woningen per verdieping, gegroepeerd rondom de ontsluitingskern met ruime terrassen op het zuiden. Door de bestaande dijk wat te verbreden wordt het gedeelte van de begane grond waar de individuele bergingen zich bevinden deels uit het zicht genomen. De entree en de ruime gemeenschappelijke fietsenstalling manifesteren zich juist wel aan het openbare gebied. De dakterrassen van het penthouse zorgen voor verfijning en geleding van het heldere volume, net als het uit de reeks gehaalde balkon op de eerste verdieping, ter plaatse van de entree. De positie hiervan aan de zijgevel zorgt voor ogen op de wandelroute naar de Vecht en voor een dubbel hoog entreeportaal.

Uitstraling

De identiteit wordt ontleend aan de stoere, industriële uitstraling die doet denken aan silo’s of burchten, kloeke, eenduidige bouwwerken tussen land en water. Geen toeters en bellen, een stevige geprofileerde gemetselde huid dat een spel speelt met schaduw en licht. Gevelopeningen liggen diep geplaatst, ruimte voor individualiteit ontstaat zonder onrust te veroorzaken. Een overhoeks ontworpen gebouw zowel qua volume en geleding, als vanuit het perspectief van bewoners en voorbijgangers. Met aandacht voor transparantie bij entrees en collectieve ruimtes en met een interessante geleding voor wie een blokje om gaat.

 

Meer informatie: www.mooivechte.nl

Gerelateerd project:

Contactpersoon
M. Kreijkes (Marcel)
Projectleider
mkreijkes@volkerwessels.com