icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Rijssen

Scholengemeenschap Reggesteyn

Voor opdrachtgever Christelijke Scholengemeenschap Reggesteyn hebben wij de nieuwbouw van vestiging Rijssen aan de Enterstraat gerealiseerd.

Opdrachtgever
C. S. G. Reggesteyn
Architect
Geesink Weusten Architecten BNA
Vloeroppervlak
15.520 m²

Project

C.S.G. Reggesteyn is een brede scholengemeenschap voor protestants-christelijk onderwijs. De scholengemeenschap biedt in Nijverdal en Rijssen voorbereidend- en middelbaar beroepsonderwijs aan in acht afdelingen. Zij heeft de gemeente gevraagd mee te werken aan herhuisvesting van de nevenvestigingen in Rijssen. De scholengemeenschap heeft met de gemeente overeenstemming bereikt over de locatie aan de Enterstraat (hoek Cattelaar/Schippersdijk) en over de wijze van realiseren van de nieuwbouw. De vrijkomende schoollocaties worden heringericht met woningbouw.

Indeling

Het schoolgebouw is op traditionele wijze gebouwd. De praktijkafdelingen hebben een bedrijfsachtige uitstraling. Dit gedeelte bestaat uit een staalconstructie en aan de buitenzijde voorzien van geïsoleerde beplating, in de lokalen zijn op diverse plaatsen tussenvloeren aangebracht in open verbinding met de praktijklokalen waar naast opslag ook instructie mogelijk is. In het complex is een sporthal opgenomen welke voldoet aan de eisen van NOC/NSF met 4 professionele gymzalen en de benodigde sanitaire ruimten en kleedruimtes.

Rijssen Kantoorpand Reggefiber