icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Namens DW Property, BMB Ontwikkeling en Lieven de Key realiseren wij THIS. Op een prachtige locatie aan het IJ te Amsterdam, aan de kop van de Grasweg en de Distelweg, verrijst THIS. Op het voormalig bedrijventerrein komen twee luxe woongebouwen, twee sociale woonblokken, een kantoorgebouw en een boven- en ondergrondse parkeergarage.

Locatie:
Amsterdam Noord (Buiksloterham)
Opdrachtgever:
DW Property, BMB Ontwikkeling, Lieven de Key
Oplevering:
Medio 2025

THIS. Amsterdam

THIS. is de plaats waar mensen kunnen werken en wonen zonder ergens anders naar toe te hoeven. Schitterend gelegen in het opkomende stadsdeel Amsterdam-Noord, bevinden de gebouwen zich in een ruime en spectaculaire omgeving, met het bruisende centrum van Amsterdam op een steenworp afstand.

Realisatie:

De vier woongebouwen zijn bij elkaar goed voor 217 woningen en bevinden zich boven een ondergrondse parkeergarage welke ruimte biedt voor circa 180 parkeerplaatsen.

Het duurzame kantoorgebouw van circa 9100 m2 karakteriseert zich door middel van grote uitkragingen, bakstenen bogen en biedt een prachtig uitzicht over het IJ. De woongebouwen, de bovengrondse parkeergarage (ca. 140 parkeerplaatsen) en het kantoorgebouw zijn met elkaar verbonden door 'The Hidden Garden' een binnentuin met groen en kronkelende paden.

 

Ontwikkeling:

Voor de ontwikkeling van het project is de ambitie gesteld een doorzaam project te realiseren. Voor het kantoor worden onder andere het Breeam Excellent en WELL Gold Core certificaat nageleefd. het gehele project wordt middels een centrale warmte- en koude opslag systeem gevoed en PV-panelen op de beschikbare daken.

Mede in samenwerking met:

Red Company, Powerhouse Company, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs, DGMR, Van Losser Installatietechniek, Delva, Smits Rinsma.

Contactpersoon
B. Lusseveld (Bernand)
Projectleider
blusseveld@volkerwessels.com