icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint
Zwolle

Warenhuis Primark

Wessels Rijssen heeft aan de Melkmarkt in Zwolle het warenhuis Primark gerealiseerd.

Opdrachtgever
V. O. F. Roohean b.v.
Architect
Ponec de Winter
Vloeroppervlak
6.444 m²

Het project

Het project behelst de casco bouw van het warenhuis Primark in de binnenstad van Zwolle, op de plek van de voormalige bankenlocatie aan de Melkmarkt. De realisatie van het pand bestaat deels uit nieuwbouw. Het voormalige bankgebouw is vervangen door de nieuwbouw. Daarnaast is een gedeelte gerenoveerd, namelijk het voormalige gemeentearchief. De nieuwbouw en het gerenoveerde archief vormen samen het nieuwe winkelpand.

De uitvoering

Voor de fundering is gekozen voor mortelschroefpalen, een trillingsarm systeem waarmee overlast zoveel mogelijk beperkt wordt. De draagconstructie is opgebouwd uit prefab betonwanden en -balkbodems, in het werk gestorte betonkolommen, kalkzandsteen wanden en kanaalplaatvloeren. De gevel is opgetrokken in schoonmetselwerk.

Foto's: Daria Scagliola.

Contactpersoon
J. Koenderink (Johan)
Projectleider
jkoenderink@volkerwessels.com