icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint

Westflank Noord aan de Van Sijpesteijnkade in Utrecht betreft een gloednieuwe woonbestemming in een bijzonder stukje van Utrecht. De moderne en duurzame woontoren creëert woongelegenheid op een van de meest centraal gelegen locaties van Nederland. Met een omvang van 267 wooneenheden en een totale hoogte van 90 meter is het een van de hoogste woongebouwen van de stad. Bijzonder is dat het monument aan de Van Sijpesteijnkade, huisnummer 25, blijft staan en onderdeel wordt van de woontoren.

Aantal bouwlagen
30
Totale gebruiksoppervlakte
ca. 20.450 m².

Het complex zal door een nader te bepalen huurder worden geëxploiteerd als appartementencomplex. Het bijzondere in dit project is dat het gebouw over een bestaand monument heen wordt gebouwd. Dit gebeurd met een vakwerkligger die de uitkraging moet realiseren. Het gebouw grenst direct aan het Forum wat op ca. 7900+P ligt (1 meter lager dan de 3e  verdieping). Het Forum is een “zwevend” stedenbouwkundig plein. Dit plein ontsluit diverse voorzieningen en complexen binnen het Stationsgebied. Onder het Forum bevinden zich de minder aantrekkelijke en verkeersrisicovolle activiteiten zoals de expeditie, parkeergarage en busverkeer. 

Functies

Op de begane grond worden zowel commerciële diensten als bergingen en voorzieningen voor het stallen van fietsen gerealiseerd. Op de begane grond bevindt zich ook het monument. Dit monument strekt zich uit tot de 3e/4e verdieping en bevindt zich in het entreegebied. De ruimtes binnen dit monument zullen hoogst waarschijnlijk een commerciële en/of een algemene functie krijgen. Op de 1e verdieping bevinden zich voornamelijk commerciële ruimtes, bergingen en de techniek ruimte. Op de 2e t/m de 29e verdieping worden de appartementen gehuisvest. In totaal zijn dit 270 appartementen.
 
In het gebouw wordt gebruik gemaakt van twee centrale trappenhuizen die ook zullen dienen als vluchtroutes. Het gebouw telt 3 liften waarvan 2 brandweerliften.  
 
Het gebouw wordt tweezijdig ontsloten. Enerzijds aan de Sijpesteijnkade (hoofdentree) en vanaf het toekomstige forum op de 3e verdieping (secundair hoofdentree). Daarnaast worden de fietsers aan de spoorzijde ontsloten vanuit de interne fietsenstalling. 

Contactpersonen
R. van Zon (Rene)
Projectleider
rvzon@volkerwessels.com
J. Wijnberg (Jordy)
Assistent Projectleider
jwijnberg@volkerwessels.com