icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint
Apeldoorn

Winkelcentrum Oranjerie

VolkerWessels zal het winkelcentrum Oranjerie te Apeldoorn renoveren. Door de renovatie dient het winkelcentrum moderner, uitnodigender, overzichtelijker en beter beheersbaar te zijn.

Opdrachtgever
Aberdeen Standard Investments
Architect
DunnettCraven
Vloeroppervlak
22.000 m²

De renovatie

Het aantal entrees wordt teruggebracht van 3 naar 2. De entrees aan de Mariastraat en de Hoofdstraat blijven gehandhaafd, waarbij de entree aan de Mariastraat zal worden voorzien van een uitbouw. De voornaamste ingreep aan beide zijden betreft het transparanter maken van het centrum wanneer men het centrum van buitenaf nadert. De passage nabij de Mariastraat zal aan een zijde dubbelhoge puien krijgen waardoor de passage op de verdieping aan die zijde vervalt. De horecagelegenheden in het hart van het winkelcentrum zullen plaatsmaken voor een grote vide. Ook de loopbruggen over dit gebied zullen hiermee vervallen.

Bij de revitalisatie wordt extra aandacht gegeven aan de akoestiek, licht en luchtkwaliteit. Zo ontstaat er een gezonde en prettige winkelomgeving. Groene wanden en lichtkoepels zorgen voor een comfortabele en veilige omgeving.

In totaal hebben ca. 50 retailers een winkel in de Oranjerie. Door de gefaseerde bouw blijft het winkelcentrum toegankelijk voor het publiek.

 

 

Gerelateerd project:

Contactpersoon
M. (Maikel) Nijman
Projectleider
mnijman@volkerwessels.com