icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Apeldoorn

Winkelcentrum Oranjerie

In Apeldoorn is het winkelcentrum Oranjerie gerenoveerd. Door de renovatie is het winkelcentrum moderner, uitnodigender, overzichtelijker en beter beheersbaar geworden.

Opdrachtgever
Aberdeen Standard Investments
Architect
DunnettCraven
Vloeroppervlak
22.000 m²

De renovatie

Het aantal entrees is teruggebracht van 3 naar 2. De entrees aan de Mariastraat en de Hoofdstraat blijven gehandhaafd, waarbij de entree aan de Mariastraat is voorzien van een uitbouw. De voornaamste ingreep aan beide zijden was het transparanter maken van het centrum wanneer men het centrum van buitenaf nadert. De passage nabij de Mariastraat heeft aan een zijde dubbelhoge puien gekregen waardoor de passage op de verdieping aan die zijde vervalt. De horecagelegenheden in het hart van het winkelcentrum hebben plaatsgemaakt voor een grote vide. Ook de loopbruggen over dit gebied zijn hiermee vervallen.

Er is extra aandacht gegeven aan de akoestiek, licht en luchtkwaliteit. Zo is er een gezonde en prettige winkelomgeving ontstaan. Groene wanden en lichtkoepels zorgen voor een comfortabele en veilige omgeving.

In totaal hebben ca. 50 retailers een winkel in de Oranjerie. Door de gefaseerde bouw bleef het winkelcentrum toegankelijk voor het publiek.

 

 

Gerelateerd project:

Zwolle Warenhuis Primark
Contactpersoon
M. (Maikel) Nijman
Projectleider
mnijman@volkerwessels.com