icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Rijssen

Zorgcluster Maranatha

Voor de Stichting voor Reformatorische Ouderenzorg (SVRO) is de nieuwbouw van woonzorgcentrum Maranatha in Rijssen gerealiseerd. In het nieuwe woonzorgcentrum vinden zowel cliënten van SVRO Ouderenzorg als van Siloah Gehandicaptenzorg hun onderkomen. Het nieuwe woonzorgcentrum biedt plaats aan 144 cliënten.

Opdrachtgever
ZorgID
Architect
Wentink Architecten
Vloeroppervlak
11.000 m²

Kleine wooneenheden

In steeds meer zorginstellingen wordt er voor gekozen zoveel mogelijk een normale thuissituatie te benaderen waarin van bewoners verwacht wordt dat zij, passend binnen de mogelijkheden, een actieve rol vervullen en waarbij de zorgorganisatie hen begeleidt. Zo ook in het nieuwe Maranatha. Het nieuwe Maranatha is gekenmerkt door kleine wooneenheden waarin zes tot acht cliënten bij elkaar wonen.

Architect

Wentink Architecten uit Muiden tekende het ontwerp. Het ontwerp gaat uit van diverse woningen die samen een ‘dorp' vormen. De woningen zijn geclusterd in woonblokken. Daarbij is rekening gehouden met de toekomst. De woningen zijn vrijwel onafhankelijk van het type zorg dat de bewoner nodig heeft. Zelfs ombouwen tot gewone woningen is geen probleem.

Gerelateerd project:

Otje van Potje
Contactpersoon
M. Nijman (Maikel)
Projectleider
mnijman@volkerwessels.com