icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 01 februari 2019

Start bouw nieuwe studententoren aan Talentenplein Zwolle

Na de realisatie van de drie woontorens aan de Pannenkoekendijk / Burgemeester Roelenweg in Zwolle, komt er nu een vierde toren. Vandaag werd de turnkey-overeenkomst getekend door deltaWonen en VolkerWessels.

In de vierde toren gaat deltaWonen opnieuw studentenwoningen realiseren. Verhuur en beheer wordt, net als in de andere drie torens, verzorgd door SSH. DeltaWonen koopt de vierde toren als turnkeyproject van VolkerWessels. De toren is door DLH ontwikkeld. Bouwbedrijf Wessels Rijssen BV gaat de vierde toren realiseren. Zwolle is een van de leukste studentensteden van Nederland en biedt verschillende opleidingen. DeltaWonen wil als woningcorporatie ook voorzien in de vraag naar studentenwoningen.

Studentencluster

“De bouw van de vierde studententoren stond al langer op het wensenlijstje van deltaWonen. We bouwen voor iedere doelgroep en vinden het belangrijk dat ook studenten een kwalitatief goede en betaalbare woning kunnen vinden in Zwolle,” aldus Leideman van deltaWonen. De heer Huiskamp van DLH zegt: “Fijn dat we de vierde toren kunnen toevoegen en deltaWonen de afnemer is; met de realisatie van deze toren wordt het studentencluster mooi afgerond.”

Appartementen

In de vierde toren aan het Talentenplein komen, net als in de andere drie torens, sociale huurwoningen. Het gaat om 103 zelfstandige appartementen van ca. 28 vierkante meter en zeven zelfstandig tweekamerappartementen van ca. 56 vierkante meter met eigen toilet en douche. Het gebouw bestaat uit zeven woonlagen die op een half-verdiepte parkeergarage worden gebouwd. De ingang van de vierde toren komt aan de Burgemeester Roelenweg.

Samenwerking

DeltaWonen werkt samen met SSH om studentenhuisvesting in Zwolle op de kaart te zetten. SSH verhuurt de appartementen voor deltaWonen aan studenten die een kamer zoeken in Zwolle. DeltaWonen en de SSH vinden het belangrijk dat het plan voor een vierde toren breed gedragen wordt. Daarom werken ze intensief samen met de Zwolse onderwijsinstellingen om hun studenten te helpen aan goede en betaalbare woonruimte.

Planning

De omgevingsvergunning is verleend. De planning is om in februari 2019 te starten met de bouw. Naar verwachting wordt het gebouw in het voorjaar van 2020 opgeleverd.

DeltaWonen

DeltaWonen is een actieve corporatie met bezit in de gemeenten Zwolle, Kampen en Oldebroek; twee steden en een landelijke gemeente. In het werkgebied van deltaWonen wonen ongeveer 200.000 mensen. Van deze 200.000 wonen ca. 40.000 in 15.000 woningen van deltaWonen.

 

bron: nieuwsoverijssel