icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 28 oktober 2016

Kantoor GeoTax behaalt BREEAM Excellent certificaat

Het nieuwe kantoorpand van GeoTax in Geldermalsen heeft een BREEAM Excellent oplevercertificaat behaald en is daarmee bekroond tot een uitermate duurzaam pand.

© Marina Kemp - Zeshoek Geldermalsen 0005.jpg

Bij het ontwerp van het kantoor is gestreefd naar maximale duurzaamheid, hierdoor is in december 2014 het BREEAM Excellent ontwerpcertificaat al behaald. Het kantoorpand van GeoTax is ontwikkeld door DLH Ontwikkeling Zwolle en gebouwd door Wessels Rijssen, een onderneming van VolkerWessels. De installaties zijn geëngeneerd en aangelegd door VolkerWessels onderneming Dubotechniek.

 

BREEAM is het instrument om integraal de duurzaamheid van (nieuwe) gebouwen te meten en te beoordelen. Binnen dit project is Expert-rol volledig uitgevoerd door de ontwikkelaar, aannemer en installateur.

© Marina Kemp - Zeshoek Geldermalsen 0004.jpg

TRIAS Energetica

Het ontwerp van het duurzame kantoor is gebaseerd op het principe van de drie stappen van TRIAS Energetica:

  1. Energieverspilling wordt tegengaan door een compacte gebouwvorm, hoogwaardige vloer-, gevel- en dakisolatie en toepassing van tripplebeglazing. Daarnaast wordt LED-energiezuinige met veegpuls, daglichtschakeling en aanwezigheidsdetectie toegepast.
  2. Er is zo veel mogelijk gebruik gemaakt van energie uit duurzame bronnen. Er is een warmtepomp met gesloten bodemwisselaars toegepast voor verwarming en koeling van het pand. En het dak van het kantoor is voorzien van zo veel mogelijk PV-zonnepanelen.
  3. Voor de resterende energiebehoefte wordt zo efficiënt mogelijk gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen.

Dit kantoor belandt hierdoor in de top 20 van meest duurzame kantoren in Nederland.