icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Op de plek naast de A1 in Enter, realiseren wij in opdracht van Coulisse een campus bestaande uit drie volumes: hoofdkantoor, distributiecentrum en ontwikkelafdeling. Hiervoor is de eerste fase inmiddels opgeleverd.

Ontwerp:
Bureau Piuarch Milaan
Fase 1:
Bouwbedrijf Wessels Rijssen ism Systabo BV

Nieuwbouw Coulisse Campus:

De campus krijgt een parkachtige omgeving waarin de verschillende gebouwen worden opgetrokken. De twee hallen, elk verschillend in omvang, krijgen een gevel van metselwerk in twee verschillende patronen. Het kantoorgedeelte onderscheid zich door de aluminium gevel.

Het ontwerp komt van het italiaanse bureau Piuarch uit Milaan. Zij zijn onder meer bekend door de ontwerpen van het hoofdkantoor van Gucci en Dolce&Gabana in Milaan.

In de eerste fase, een distributiecentrum van ca. 15.000m2, hebben we samengewerkt met onze VolkerWessels collega's van Systabo (Enschede), die expertise heeft ingebracht voor de bouw van een distributiecenrum. Deze eerste fase van de bouw van de Coulisse Campus is inmiddels opgeleverd.

Nieuwbouw Coulisse Campus:

De nieuwbouw met een totale oppervlakte van ca. 70.000 vierkante meter wordt in fases gebouwd. Fase één bestaat uit de bouw van het eerste gebouw, een magazijn van ca. 15.000 m2, 13 meter hoog, waarvan 2.000 m2 wordt geautomatiseerd.

Fase twee bestaat uit de bouw van een volledig geautomatiseerd hoogbouwmagazijn van 7.000 m2 waar RFID (radiofrequentie-identieficatie) wordt gebruikt.

Coulisse:

Coulisse is een familiebedrijf opgericht in 1992 in het Nederlandse dorp Enter in het Oosten van het land. Met zijn meer dan dan 30 jaar ervaring zijn zij uitgegroeid tot wereldwijde toeleverancier van raamdecoratie met vestigingen in Europa, Verenigde Staten en Australie. 

Contactpersoon
B. perik
Projectleider
bperik@volkerwessels.com