icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 10 april 2019

Feestelijke start bouw Central Park Utrecht

Een stadspark op 45 meter hoogte. Dat gaat kantoorgebouw Central Park in het nieuwe ‘Central Business District’ uniek maken. In januari is al gestart met de grond- en heiwerkzaamheden, maar op 4 april 2019 was het officiële sein ‘start bouw’. Central Park is een ontwikkeling van Angelo Gordon en APF International en verkocht aan Bouwinvest Office Fund. Dit bijzondere gebouw is een ontwerp van GROUP A en wordt gerealiseerd door Bouwcombinatie Westflank Noord, een samenwerking van bouwbedrijven Wessels Zeist en Wessels Rijssen.

Een derde verhuurd

(persbericht van APF International IM dd 10 april 2019)

 

 

Tussen het Stadskantoor en De Syp, naast Utrecht Centraal, verrijst het 90 meter hoge kantoorgebouw met 22 verdiepingen. Daarin zullen zich meerdere huurders vestigen. Op 45 meter hoogte, in het centrale hart van het kantoorpand, komt het door glas omgeven inpandige park. Een plek waar alle gebruikers van het gebouw elkaar kunnen ontmoeten en genieten van een fantastisch stadsuitzicht. Er komt 28.000 vierkante meter aan kantoorruimte en 500 vierkante meter horecagelegenheid. Central Park is een ontwikkeling van Angelo Gordon en APF International en verkocht aan Bouwinvest Office Fund. Dit bijzondere gebouw is een ontwerp van GROUP A en wordt gerealiseerd door Bouwcombinatie Westflank Noord, een samenwerking van bouwbedrijven Wessels Zeist en Wessels Rijssen. De verhuur is in handen van JLL. Circa een derde is inmiddels al verhuurd. ABN AMRO huurt bijvoorbeeld 2.550 vierkante meter, een deel van de begane grond en de eerste en tweede verdieping.

Mijlpaal

Op 4 april keken genodigden vanuit Restaurant Metro City Kitchen uit op de bouwplaats van Central Park. Ze zagen een terrein dat nu nog vol in ontwikkeling is, maar waar met de inzet van meerdere partijen over een aantal jaren het nieuwe gebouw is gerealiseerd. Van die partijen nam een aantal het woord tijdens de bijeenkomst. 

Marinus den Harder van VolkerWessels opende en vertelde over de rol van de bouwer in het hart van Utrecht. “De toekomst ligt in de stad”, aldus den Harder. “Binnenstedelijke ontwikkelingen kennen een eigen dynamiek en die is niet altijd eenvoudig. Het zijn precies de uitdagingen die bouwers en ontwikkelaars de komende jaren aan moeten gaan”. Dick van Hal, CEO van Bouwinvest, beaamt het uitzonderlijke karakter van dit gebouw en deelt waarom het een goede aanvulling is op de vastgoedportefeuille van de investeerder. “Het is een kantoorgebouw met een prachtige architectuur, een park waar ontmoeting gestimuleerd wordt en centraal gelegen in Nederland naast Utrecht Centraal. Echt een kantoor voor de toekomst”. 

Het laatste woord was aan Victor Everhardt, wethouder Stationsgebied, die de genodigden meenam in de visie van de stad Utrecht en het stationsgebied in het bijzonder. “Utrecht richt zich op gezond stedelijk leven: een goede mix van wonen, werken en recreëren om levendigheid in de stad te stimuleren. Dat is ook in het stationsgebied erg belangrijk. Dit gebouw op deze plek draagt daaraan bij”. Met het hijsen van een bouwdoek door Everhardt is de bouw officieel gestart.

 

Website van Central park: https://www.centralpark-utrecht.nl/

 

Website Wessels Rijssen: https://www.wesselsrijssen.nl/nl/projecten/detail/central-park