icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 04 juli 2022

Wessels Rijssen gaat appartementencomplex in Utrecht bouwen voor Altera

Wessels Rijssen, onderdeel va VolkerWessles, gaat een appartementencomplex van 200 huurappartementen voor het middeldure segment aan Beneluxlaan in Utrecht bouwen. Vastgoedbelegger Altera en Beneluxlaan Utrecht CV hebben deze week overeenstemming bereikt over de aankoop van dit nieuw te bouwen appartementencomplex en daarmee kan Altera ook de opdracht van de bouw aan Wessels Rijssen gegeven.

Johan Koederink, Wessels Rijssen: "Wij zijn ontzettend verheugd met de opdracht, de bouw sluit naadloos aan op onze expertise, namelijk het bouwen van duurzame appartementcomplexen. Wessels Rijssen gaat gebruik maken van de BouwHub van VolkerWessels aan de rand van Utrecht. Alle benodigde bouwmaterialen worden naar de BouwHub gebracht. Vanuit de BouwHub wordt het totale logistieke proces van de bouwketen, van leverancier tot bouwplaats, geregeld. De leveranciers worden zonder wachttijden gelost, de leveringen worden klaargezet in dagpakketten en die worden op de meest slimme manier naar het bouwproject vervoerd. Minder ritten naar de bouwplaats, minder overlast voor omwonenden, minder transportkosten, minder uitstoot van CO² en stikstof en een snellere bouwtijd".

 

Jaap van der Bijl, CEO Altera: "Met de aankoop van de woningen aan de Beneluxlaan in Utrecht geven we verder invulling aan de grote vraag naar betaalbare woonruimte in de stad. Tezamen met de invulling van onze gestelde ESG-vereisten past dit project goed in onze duurzame en jonge woningportefeuille".

 

200 huurappartementen Beneluxlaan Utrecht

Het gebouw zal bestaan uit 78 driekamer en 122 tweekamer appartementen, variërend in omvang van 53 m² tot 84 m². Daarnaast zal in het gebouw circa 600 m² commerciële ruimte, 87 parkeerplaatsen (inclusief xx oplaadplekken en deelauto's) en 667 fietsparkeerplaatsen worden gebouwd.

200 appartementen Beneluxlaan Utrecht

Duurzaamheid

Het gebouw zal worden voorzien van zonnepanelen het EQw systeem. Het EQw systeem is een collectieve installatie die met een in het gebouww centraal opgestelde energiecentrale warmte en koude levert aan woningen en commercieel vastgoed. Ten behoeve van het reduceren van hittestress en wateroverlast zorgt een retentie met een groendak voor de waterbuffering en bevordering van de biodiversiteit in de stad.

Betaalbare woningen in de stad

Utrecht heeft een sterke woningmarkt en behoort tot de G5-steden. Utrecht wil de groei faciliteren door het leidend principe van gezonde verstedelijking. Betaalbaar wonen voor een diversiteit aan huishoudens is daarbij één van de aandachtspunten. De Woonvisie 2019 en Ruimtelijke Strategie Utrecht (RSU) sluiten hierbij aan: passend en betaalbaar kunnen wonen zijn hierin belangrijke doelstellingen. Middenhuur is hierin een categorie die van belang is voor de doelgroepen als net afgestudeerden, jonge huishoudens die instromen op de woningmarkt en ouderen.

Locatie

De projectlocatie ligt op de hoek van de Beneluxlaan en de Vasco da Gammalaan in Utrecht. De start van de eerste werkzaamheden staan gepland voor augustus 2022.

 

 

Voor meer informatie:

Ingrid Prins, woordvoerder

T +31 6 515 92 484

E iprins@volkerwessels.com

W www.volkerwessels.com

Over Wessels Rijssen

Bouwbedrijf Wessels Rijssen, onderdeel van VolkerWessels, voert bouwopdrachten uit door heel Nederland. Bouwopdrachten in de woninbouw, utiliteitsbouw en renovatie.

VolkerWessels is een toonaangevende, internationale bouwonderneming die werkt volgens het 'think global, act local' principe. Volker Wessels is actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Duitsland en heeft in totaal meer dan 130 lokale werkmaatschappijen. VolkerWessels speelt een sleutelrol in de samenleving met projecten en diensten die duurzaam bijdragen aan de leefomgeving. Wij bouwen aan wonen, werken en mobiliteit.